Home

Achtergrond 178 x bekeken

Balkenende biedt ontslag PvdA-ministers aan

Premier Jan Peter Balkenende zal later vandaag koningin Beatrix het ontslag van de bewindslieden van PvdA-huize aanbieden. De portefeuilles en het ambt van de bewindslieden van CDA- en van ChristenUnie-huize zal hij ter beschikking stellen. Dat zei Balkenende in een eerste verklaring na de val van zijn kabinet.

"Als voorzitter van de ministerraad het ik moeten vaststellen dat een vruchtbaar pad ontbreekt waarlangs dit kabinet verder zou kunnen gaan.'' De uitspraken van de PvdA hebben een ,,politieke hypotheek'' gelegd op het collegiale overleg, aldus de premier. Ze zijn ook een zorgvuldig overleg in de weg gaan staan in de richting van de mannen en vrouwen in Afghanistan en richting de NAVO-partners.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.