Home

Achtergrond 321 x bekeken 10 reacties

Balkenende betreurt vertraging crisiswet

Premier Jan Peter Balkenende betreurt het zeer dat de crisis- en herstelwet vertraging oploopt, omdat de Eerste Kamer meer tijd neemt om de wet te behandelen.

"Het duurt allemaal wel erg lang'', zei de premier vrijdag na afloop van de ministerraad. De wet kan voor boeren en tuinders grote voordelen opleveren. ”De wet maakt uitbreiding in het algemeen makkelijker omdat het minder eenvoudig wordt om beroep aan te tekenen”, liet , aldus voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland gisteren al weten.

Daar komt bij dat de natuurbeschermingswet volgens de nieuwe wetgeving zou kunnen worden versoepeld. ’Bestaand gebruik’ wordt volgens de noodwet vergunningvrij. En via saldering van ammoniak en stikstof kunnen bedrijven vlakbij natuurgebieden toch uitbreiden.

Balkenende wees erop dat de werkloosheid nog oploopt en dat bedrijven zitten te wachten op werk. "Het gaat om projecten en om mensen aan de slag te helpen.''

Volgens Balkenende heeft de Tweede Kamer juist alles in het werk gesteld om het wetsvoorstel op tijd te behandelen, zodat de Senaat de wet nog voor Kerstmis kon behandelen. Dan had de wet al op 1 januari van dit jaar ingevoerd kunnen worden, zoals het kabinet graag had gezien.

"Ik betreur het zeer dat er al vier maanden zitten tussen het aanreiken van de stukken en de behandeling ervan in een debat'', aldus Balkenende. "Dat vind ik erg lang. Het is erg jammer, het is nu juist zaak om spoed te betrachten.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrie

  Er zijn zoveel wetten en regeltjes dat er opeens een crisis en herstelwet moet komen. Het kabinet heeft er zeker nooit over nagedacht dat dit ook geldt voor de overheden met hun ambtenarenbatterij. Nu ze zelf vastlopen en hun baantje dreigen te verliezen moet er opeens een crisis- en herstelwet komen. Voer eerst maar eens een loonmatiging van 50% door en stuur 90% van die papierenflapdrollen naar huis en laat ze zout strooien en zwerfafval opruimen. Dat is pas lastenverlichting JP.

 • no-profile-image

  AntiDierenvrienden

  Koffeman, de man die de zaak bewust ophoudt heeft een dik salaris en klust aardig bij... Dit soort denkt alleen aan zichzelf en aan de dieren. Ik ben van mening dat overdreven dierenliefde ook strafbaar moet worden.. ze dwingen de dieren tot het ondergaan van een bepaald gedrag.

 • no-profile-image

  r.veenstra

  Dat is niet erg aardig van jullie om JP zo te beoordelen.Helaas hij kan niets doen, want in de eerste kamer zitten de senatorten (senatoren). Hopelijk met brains en dierenliefde.

 • no-profile-image

  herkauwer

  PVV, dit is een belediging! Een zak hooi kun je tenminste éten (althans als men herkauwer is). Maar die JP de MP is nog niet te pruimen al zet men hem een vol jaar op sterk water! Ongelofelijk wat een hopeloos wanproduct. Typisch een CDA-misoogst!

 • no-profile-image

  gert

  Het kabinet is in zijn eigen zwaard gevallen,en heeft nu last van krokodillentranen

 • no-profile-image

  P. v.V.

  Nou Jee Pee, sla dan een met je vuist op tafel, doe eens wat ipv "betreuren van dit en betreuren van dat". Ongelovelijke flapdrol dat je bent. Jij wordt geacht de leider te zijn van een land, nou het land is eerder de lijder van jou. Doe je ogen een open en kijk eens even wat sommige van jou ministers mensen aandoen (Klink, vd Burg, etc etc) Ja ga lekker zitten betreuren, hebben we niks aan!!!
  Zak hooi

 • no-profile-image

  kani Baal

  Ja hoor. men probeert weer eens ergens een slaatje uit slaan. Men wil nog steeds graag uitbreiden en men ziet kans om met deze wet alles te omzeilen. Heel goed men de rem op deze wet zet. Blijkbaar heeft de eerste kamer meer verstand dan LTO en het CDA samen.

 • no-profile-image

  Bert

  We mogen ons gelukkig prijzen met JP als MP,in deze tijds geest is deze man zeer wel come aanwinst.

 • no-profile-image

  Sympathiesant van Gert Dr

  Gert je reageert iedere keer goed op nieuwsberichten die over NB wet en Natuura 2000 gaan . Wij houden ons er ook mee bezig maar plegen iedere dag een economisch delict met ons bedrijf . Vergunning moet je vragen en krijg je niet . Als je wat kreeg ,kreeg je er een voor vijf jaar om je bedrijf af tebouwen . ja achteruit in plaats van vooruit . groeten

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Wat een dom volk hier grotendeels. Wees blij dat elke wet door de eerste kamer gaat. Dat heet democratie. Geeft het gemiddelde niveau van de PVV-stemmer aan. Natuurlijk ben ik wel voor de wet, maar dan wel graag democratisch beslist

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.