Home

Achtergrond 216 x bekeken

Avebe schort aanvraag voor veldproef genaardappel op

Avebe dient geen nieuwe aanvragen in voor veldproeven met het genetisch veranderde aardappelras Modena.

De reden is dat de bestaande aanvragen nog steeds niet zijn gehonoreerd.

Dat meldt het aardappelzetmeelconcern in Avebe GGO Monitor. De raad van State moet zich nog buigen over twee vergunningen die Avebe heeft aangevraagd voor de teelt van de genaardappel. Tegen deze aanvraag is beroep aangetekend.

De tweede zitting over deze vergunningen werd in november uitgesteld tot januari. Vanwege de onzekerheid over het tijdstip van de definitieve uitspraak heeft Avebe besloten om vooralsnog geen nieuwe aanvraag in te dienen voor nieuwe veldproeven in 2010. Avebe doet nog wel proeven onder de oude vergunning.

Avebe voert een aantal jaren veldproeven uit met het genetisch veranderde aardappelras Modena. Vorig jaar is een Europese teeltvergunning aangevraagd. De Modena-aardappel bevat alleen amylopectine-zetmeel en geen amylose. De verwerking van aardappelen met alleen amylopectine-zetmeel bespaart op het gebruik van energie en chemicaliën.

Of registreer je om te kunnen reageren.