Home

Achtergrond

Australië oogst 21,7 miljoen ton tarwe

Australië heeft dit seizoen 21,7 miljoen ton tarwe geoogst. De Australische akkerbouwers hebben 8 miljoen ton gerst geoogst.

Dat schat het agrarisch marktbureau Abare, nu de graanoogst in Australië is afgerond.
Eerder werden hogere opbrengsten verwacht. Maar die vielen toch tegen doordat enkele grote graanregio’s last hadden van droogte. Desondanks heeft Australië meer graan geoogst dan vorig seizoen en de oogst ligt boven het vijfjaarlijks gemiddelde. Maar in dat gemiddelde zitten ook de seizoenen 2006/2007 en 2007/2008 toen Australië door droogte extreem weinig graan oogstte.

Abare schat dat er in Australië dit seizoen nog geen 1,3 miljoen ton sorghum is geoogst. Dat is de helft van wat vorig jaar is geoogst. De sorghumproductie is 40 procent kleiner dan het vijfjaarlijks gemiddelde. De oogst van sorghum valt tegen in Australië. Het gewas heeft in de belangrijkste productieregio’s erg veel last gehad van droogte. Bovendien hebben de akkerbouwers vorig jaar veel minder sorghum ingezaaid.

Abare verwacht dat Australië 15,1 miljoen ton tarwe uit de nieuwe oogst beschikbaar heeft voor de export. Dat is 450.000 ton meer dan vorig seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.