Home

Achtergrond 13 reacties

Aspergeteelster drie maanden langer vast

Aspergeteelster José Janssen uit Someren blijft nog zeker drie maanden in voorlopige hechtenis.

De rechter in Den Bosch heeft dat woensdag bepaald op voordracht van justitie, die haar verdenkt van mensenhandel en uitbuiting van buitenlandse werknemers.

De 46-jarige vrouw werd vorige maand gearresteerd na maandenlang onderzoek. Ze kwam eerder in opspraak wegens wantoestanden op haar bedrijf, die burgemeester Alfred Veltman van Someren met moderne slavernij vergeleek. Werknemers van Janssen mochten het terrein niet verlaten, verdienden veel minder dan beloofd en sliepen in een vieze brandonveilige ruimte zonder ramen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  brabant

  Ik denk dat ze het in de cel beter heeft dan al die polen en roemenen bij haar op het erf. Hier hoeft zij tenminste geen arbeid te doen en wordt ze niet slecht betaald. Nee hoor idd mooi 3 maanden vastzetten dan weet ze wat het is. Ze geeft boeren een slechte naam.

 • no-profile-image

  champignonboer

  lijkt mij voor mevrouw gewoon een geldkwestie.
  Er wonen in nederland genoeg mensen die ook goed presteren, je moet er alleen zelf bijzijn.
  José lijkt mij niet zo,n zin te hebben in werk, vandaar de goedkoopste mensen erin en aan het eind van de dag geld tellen,over de rug van deze welwillende

 • no-profile-image

  Een bezorgde boer

  "José 3 maanden langer vast". Als dit je overkomt, zijn er wel degelijk voldoende aanwijzigingen dat er sprake is van een groot misdrijf. José heeft gegokt en verloren zullen we maar zeggen. Dat ze daardoor failliet gaat is haar eigen schuld. Eerlijkheid duurt het langst. Eens zal deze mooie sector bevrijd zijn van cowboys als José.

 • no-profile-image

  Leen

  Criminelen worden in dit land maximaal 3 dagen in hechtenis genomen. Agrariers 4 maanden? Dat is moedwillig kapotmaken van die vrouw. Is dit een beschaafd land? Nee burgemeester Veltman, dit is een bananenkoninkrijk.

 • no-profile-image

  robbert74@live.nl

  ik schrik van de reactie van sommige mensen. Of deze vrouw schulidig is zal moeten blijken na uitgebreid onderzoek. Of de buitenlandse medewerkers het zo slecht hadden als hier door sommige gesuggereerd wordt zal ook nog moeten blijken. Feit is wel dat dit bedrijf nog niet zo heel lang geleden als voorbeeld bedrijf werd gezien door de gemeente someren. De gemeente nodigde het ministerie uit om te komen kijken hoe goed ze het voor elkaar had, vooral bereikt door goede smaenwerking tussen gemeente en teler. De buitenlandse medewerkers die vorig jaar terug zijn gekeerd op initiatief van de gemeente hadden bij thuiskomst toch een heel ander verhaal over de omstandigheden en lang niet iedere medewerker besefte wat er allemaal gebeurde en wilde eigenlijk helemaal niet weg.Kortom reden voldoende om dit goed uit te zoeken en dan pas te oordelen. Nog een vastsstaand feit is dat als deze vrouw nog 3 maanden vast zit dit bedrijf failliet is.

 • no-profile-image

  Leen

  @ denkna; Dat zijn de normen en waarden van extreem links. Kennelijk worden die ook door justitie gehanteerd.

 • no-profile-image

  champignonboer

  Oja, voor ik het vergeet.
  Knoop heel goed in je oren dat de sterkste blijven en de zwakke afvallen, mocht ik bij de zwakke horen.... Okay dan is dat zo

 • no-profile-image

  Kanni Baal

  Gewoon 3 maanden op de zelfde manier vastzetten zoals zij haar 'slaafjes' huisvestte.........

 • no-profile-image

  robbert74@live.nl

  @leen/emmeloord; normen en waarden van extreem links ?? die reactie kan ik niet plaatsen.Waar dat op slaat weet ik niet(denk na voor je schreeuwt dus) Wat champignonboer schrijft gaat in ieder geval niet op voor de aspergeteelt. Een aantal jaren geleden werden aspergetelers verplicht eerst te proberen (langdurige)werkelozen de asperges te laten steken. Een teler werd vervolgens opgezadeld met grote groepen (ongemotiveerde)mensen die of niet kwamen opdagen of die ter plekke omdraaiden of na 1 dag niet meer terug kwamen(of de hele dag op een rug van een aspergebed lagen te zonnen!). De asperges zullen toch gestoken moeten worden, en dus werden gemotiveerde mensen uit polen en daarna andere landen naar hier gehaald.Om te zeggen dat er hier voldoende mensen zijn die het werk zouden kunnen doen ; dat klopt. Alleen tussen kunnen en willen/doen zit een wereld van verschil.Wat duidelijk heb willen maken is dat het heel makkelijk is om van de zijlijn van alles te roepen over deze kwestie/teelster, maar doe dat als je de feiten en achtergronden kent. Misschien zit ze fout, dan moet ze veroordeeld worden. Maar laten we eerst het onderzoek afwachten. Dan kun je nog altijd schreeuwen maar dan heb je in ieder geval nagedacht.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Dat er nog mensen zijn die voor deze vrouw sympathie hebben. Het is nu voor de zoveelste keer dat er misstanden zijn geconstateerd. Het Brabantsdagblad heeft hier over bericht. Je mag best wat dwars zijn maar niet over de rug van mensen.Zelfs geen oosteuropeanen. Duidelijk Redneck?

 • no-profile-image

  Een collega

  Jammer dat er zo veel reaktie's komen van mensen die niet weten wat er aan voorafging.
  Deze straf betekent ook dat er dit jaar geen asperges meer geoogst kunnen worden en dat er zodoende het gehele bedrijf mischien wel aan ten onder gaat.
  Dit komt dus nog boven op de straf die ze nu al krijgt, denk iemand hierover na ??? Zeker een bewuste keus van justitie

 • no-profile-image

  champignonboer

  Als ze niet op een menswaardige manier of op een door de mensheid gerespecteerde manier haar geld kan verdienen, lijkt mij dat de aspergeboerin aan het laatste touwtje aan het trekken is en mijn inziens beter kan stoppen.
  De wereld draait ook wel door zonder haar hectares met het witte goud, champignons waren vroeger ook het witte goud,nu niet meer maar ik kan er wel goed van leven en een mooi product neerzetten welke ook nog eens op een verantwoorde manier geoogst worden.

 • no-profile-image

  brabander

  Inderdaad word er in dit land nogal raar omgegaan met verschillende personen. Volkert v.d.G krijgt 15 jaar voor de moord op Pim (is dus bijna vrij) en de moordenaar van die Amsterdammer krijgt levenslang!! rara hoe kan dit in dit landje......! De idioten die nertsen fokkers belagen en ook medewerkers van bedrijven die verschillende proeven doen krijgen alleen te horen dat ze "dat misschien niet zouden moeten doen" en deze vrouw word zomaar 4 maanden vastgezet zonder dat er iemand verwond of wat dan ook is! rare wereld hier!!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.