Home

Achtergrond

Amsterdamse stadsreinigers laten vuil staan

Vuilnismannen en stratenvegers in Amsterdam voeren vandaag actie voor een betere cao.

In veertien Amsterdamse stadsdelen wordt een dag lang geen vuilnis opgehaald. Net zoals hun collega's van de Utrechtse gemeentereiniging een week geleden overhandigen de vuilnismannen een petitie aan het gemeentebestuur. Hierin eisen zij 1,5 procent loonsverhoging. Wethouder Marijke Vos (GroenLinks, Personeel en Organisatie) neemt het verzoekschrift in ontvangst.

Amsterdammers zullen slechts in beperkte mate last hebben van de staking. Veel inwoners kunnen hun afval gewoon kwijt in ondergrondse vuilcontainers. Bovendien halen de reinigingsdiensten op veel plaatsen in de stad meerdere malen per week het vuilnis op. Als burgers woensdag toch hun afval buiten zetten, blijft het hooguit een paar dagen staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.