Home

Achtergrond 205 x bekeken

Ambtenaren op barricade voor beter loon

Ambtenaren van gemeenten en provincies gaan vanaf vrijdag actievoeren voor hogere lonen. In het provinciehuis van Zeeland beginnen ambtenaren met een werkonderbreking, meldde een woordvoerster van ambtenarenbond Abvakabo woensdag.

De ambtenarenbonden willen dat de gemeenten en provincies tegemoetkomen aan hun cao-eisen. De bonden willen een loonsverhoging van 1,5 procent, maar de werkgevers hanteren de nullijn. Volgens hen is er geen geld voor een structurele loonsverhoging.

Volgens de zegsvrouw zullen de acties enkele weken duren; steeds op andere plaatsen in het land. Ook gaan vuilophalers stiptheidsacties uitvoeren. Dat betekent dat zij zich wel precies aan hun taak houden, maar bijvoorbeeld het zwerfvuil laten staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.