Home

Achtergrond 175 x bekeken

Ambtenaar verduistert 85.000 euro

Een 63-jarige oud-belastingambtenaar uit het West-Brabantse Oudenbosch is dinsdag opgepakt voor het verduisteren van 85.000 euro.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag laten weten. De man werkte bij SaBeWa, dat de gemeentelijke belastingen voor Goes, Kapelle, Borsele en Tholen regelt. Hij sluisde het geld weg naar een privérekening en besteedde het geld aan reizen naar Mexico en Rusland. De man heeft bekend.

Het OM verdenkt de man ook van witwassen en valsheid in geschrifte. Hij wordt vrijdag voorgeleid. In eerste instantie werd de man op staande voet ontslagen, omdat zijn werkgever hem verdacht van het verduisteren van 60.000 euro in de afgelopen twee jaar. Na recherche- en politieonderzoek bleek dat nog meer te zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.