Home

Achtergrond 163 x bekeken 1 reactie

Ambtenaar te druk om vakkennis bij te houden

Driekwart van de rijksambtenaren heeft moeite om zijn vakkennis bij te houden.

Ze hebben daar geen tijd voor. Dat blijkt volgens minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) uit een enquête onder vierhonderd ambtenaren. De minister noemde dit zorgelijk. "Het is vanzelfsprekend dat beleidsambtenaren de spelregels op hun duimpje kennen.''

Ter Horst overhandigde donderdag het eerste exemplaar van het boek 'Van abdicatie tot zetelroof' aan vice-president van de Raad van State Herman Tjeenk Willink. In het boek vertaalt journalist Max de Bok staatsrechtelijke begrippen in gewone mensentaal. Tjeenk Willink liet herhaaldelijk weten zich zorgen te maken over het gebrek aan kennis van het staatsrecht onder bewindslieden, ambtenaren, Kamerleden en journalisten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    sjeng

    Ambtenaren hebben het ook moeilijk. Geen flexibele werktijden. Alles moet binnen de tijd van de baas gebeuren: koffie zuipen, praatjes met collega's maken, wandelingetje in de pauze maken, na de pauze eten en winkelen, tussendoor ook nog een voor- en namiddagdutje doen zodat men uitgeslapen thuis komt. Er blijft dan maar weinig tijd om mensen correct te woord te staan, laat staan ook nog alle actuele ontwikkelingen bij te houden.
    Ik vind dat zij voor al die activiteiten best een salarisverhoging van 100 procent mogen krijgen. Ik kan dat niet. Ik moet minimaal 10 tot 12 uur per dag werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.