Home

Achtergrond 184 x bekeken

Ambtenaar hield aanvragen lintjes achter

Een ambtenaar van de gemeente Hilversum heeft volgens de fractievoorzitter van de plaatselijke ChristenUnie aanvragen voor een lintje achtergehouden.

Een aantal inwoners van Hilversum heeft daarom mogelijk onterecht geen koninklijke onderscheiding gekregen. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Fractievoorzitter Aldrik Dijkstra vermoedt dat de ambtenaar zeker zeventien aanvragen achtergehouden heeft. De verdwijning kwam aan het licht door tussenkomst van ChristenUnie-minister André Rouvoet. Toen de Hilversumse Diependaalse kerk een lintje aanvroeg voor een trouwe kerkvrijwilliger, antwoordde een ambtenaar dat 'Den Haag' negatief over het verzoek had beslist. De kerkgemeenschap wendde zich daarop in een uiterste poging tot minister Rouvoet, die in zijn jeugd in de delicatessenwinkel van de kerkvrijwilliger werkte. Toen de minister de zaak liet uitzoeken, bleek dat de aanvraag nooit was ingediend.

De gemeente Hilversum wilde niet op de aantijgingen reageren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.