Home

Achtergrond

Albert Heijn dekt wandkoelingen af

Steeds meer supermarkten doen het al: het afdekken van wandkoelingen.

Albert Heijn gaat dit nu in alle winkels doen, maakte het concern donderdag bekend. Deze maatregelen moeten bijdragen aan de ambities van de supermarktketen om in 2015 de CO2-uitstoot per vierkante meter winkelruimte met 20 procent terug te brengen.

Daartoe heeft Albert Heijn een overeenkomst ondertekend met de gemeente Amsterdam en de milieudiensten West-Holland en IJmond. Halverwege dit jaar moeten ongeveer tweehonderd winkels voorzien zijn van deuren voor de wandkoelingen. De komende jaren moet dat steeds verder worden uitgebreid. De diepvrieskisten worden afgedekt en voorzien van ledverlichting.

De maatregelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar beschermen klanten ook tegen de kou die uit de koelingen de winkel in komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.