Home

Achtergrond 260 x bekeken 3 reacties

Al 41.000 dieren geruimd wegens Q-koorts

De ruiming van drachtige dieren op Q-koortsbedrijven vordert gestaag.

Het ministerie van LNV meldde vandaag dat 41.000 dieren op de 73 besmette bedrijven zijn gedood. Het zijn vooral geiten, want de Q-koorts is pas op twee bedrijven met melkschapen vastgesteld.

Donderdag gaat de ruimingsploeg van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) in ieder geval aan aan het werk in Vlist en Haren. De bedrijven daar staan sinds dinsdag op de lijst met Q-koortsbedrijven. Op 27 van de 68 veehouderijen die aanvankelijk werden getroffen, is de VWA al twee keer langsgeweest. De VWA controleert de eerste besmette bedrijven na een maand nogmaals om zeker te weten dat er geen drachtige dieren achterblijven. Nieuw getroffen bedrijven hoeven maar een keer te worden bezocht aangezien een fokverbod geldt. Tijdens de eerste ruimingsronde zijn bijna 39.000 dieren gedood, in de tweede ronde tot nu toe 2004, aldus LNV.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Juist ja . Duidelijk een politieke actie om de burger gerust te stellen. Terwijl het virus gewoon blijft rondwaaien.

 • no-profile-image

  ada van rijn

  het ruimen van dieren is sowieso schandalig, het lost de problemen niet op en het wordt tijd, dat er eens anders naar gekeken wordt met meer respect voor de dieren en besef dat het leven op zich risico's met zich meebrengt en je nooit volledig alle ziektekiemen waar dan ook kan uitsluiten. Gezond leven, gezond voedsel is een een eerste voorwaarde om gezond te blijven!

 • no-profile-image

  Schoentje

  Dat is al erg genoeg, echter jullie vergeten steeds te vermelden hoeveel mogelijk toekomste lammetje ook dood zijn. dat zijn er ook nog eens minimaal 35000 geitjes en 35000 bokjes. Daardoor zit het totaal al vele malen boven de 100.000 duizend dieren. Houd nu toch eens op met deze actie van Ruimen.

Of registreer je om te kunnen reageren.