Home

Achtergrond

Agrium: vraag naar herbiciden en kunstmest stijgt

Kunstmestproducent en handelsbedrijf Agrium denkt dat de vraag naar herbiciden en kunstmest dit jaar significant gaan stijgen.

Boeren kunnen namelijk volgens de meeste voorspellingen rekenen op behoorlijke prijzen. Het Canadese bedrijf is zowel een producent van kunstmest als verkoper van gewasbeschermingsmiddelen en uitbater van agrowinkels. Agrium deed de voorspelling tijdens een persconferentie over de kwartaalcijfers. De winst bleek 76 procent gedaald te zijn tot 30 miljoen dollar (22 miljoen euro). Een kwartaal eerder daalde de winst nog meer dan 90 procent.

De omzet daalde het vierde kwartaal met 24.4 procent tot 1,5 miljard dollar (1,1 miljard euro). Bestuursvoorzitter Mike Wilson ziet behoorlijke graanprijzen. De laatste maand zijn ze volgens Wilson weliswaar gedaald, maar ze liggen nog altijd boven het meerjarig gemiddelde.

De Braziliaanse voorraad kaliumcarbonaar is relatief klein, aldus Agrium. Agrium verklaart tevens nog altijd van plan te zijn een vijandig bod op CF Industries door te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.