Home

Achtergrond

Afzet Deens Duroc-sperma groeit bij KI Nederland

De coöperatieve varkens-KI Nederland heeft in 2009 38.700 doses sperma van Deense Duroc-beren afgezet.

Daarmee is het aandeel van dit type eindberen in de afzet van KI Nederland 1,2 procent. Dat aandeel is echter wel groeiende. Over de laatste twee maanden bedroeg het 2,6 procent. Deze cijfers heeft KI Nederland bekend gemaakt.

KI Nederland heeft over 2009 in totaal 3,1 miljoen doses eindbeersperma afgezet. Daarvan waren er 1,,2 miljoen van Tempoberen. Dat is een aandeel in het totaal van 38,9 procent. De Talent komt uit op 896.000 doses, een aandeel van 28,5 procent.

Worden ook de gegevens van de coöperatieve KI Twenthe bij het verhaal betrokken, dan komt het aandeel van Tempoberen uit op 40 procent. De Talent komt uit op 29 procent. In totaal leverden de organisaties 3,59 miljoen doses.

Of registreer je om te kunnen reageren.