Home

Achtergrond

Afghaanse president Karzai belt Balkenende

Premier Jan Peter Balkenende heeft vandaag de Afghaanse president Hamid Karzai bijgepraat over de val van het kabinet naar aanleiding van de mogelijke verlenging van de missie in de Afghaanse provincie Uruzgan.

Karzai had Balkenende gebeld om hem te bedanken voor het werk dat Nederlandse militairen en opbouwwerkers verrichten in zijn land.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaaglaten weten. Karzai wees Balkenende op de inzet van Nederland voor de ontwikkeling van Uruzgan en het vergroten van de veiligheid in de provincie. De premier heeft aan Karzai zijn medeleven betuigd voor de burgers die zondag om het leven kwamen bij een bombardement van de NAVO in de grensstreek van de provincies Uruzgan en Dai Kundi.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.