Home

Achtergrond 232 x bekeken

Advies: snelle verbreding A27

De Bestuurlijke Advies Groep A27 (BAG) wil dat de ministers Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en Jacqueline Cramer (VROM) de A27 tussen de knooppunten Lunetten en Hooipolder snel verbreden.

Dat advies presenteert de BAG donderdag als reactie op de eerste resultaten van de Milieueffectrapportage A27. De adviesgroep staat onder leiding van de Brabantse gedeputeerde Cora van Nieuwenhuizen. Behalve de provincie Noord-Brabant hebben ook de provincies Utrecht, Zuid-Holland en alle aan de A27 grenzende gemeenten daarin zitting.

De BAG vindt dat het aanpakken van het tracé tussen beide knooppunten van vitaal belang is. De noord-zuidas is een belangrijke economische ader in het rijkswegennet, schrijft de BAG.

Volgens de BAG komt het advies nagenoeg overeen met het advies van de Maatschappelijke Advies Groep (MAG) waarin vertegenwoordigers van bedrijfsleven, natuur- en landschapsorganisaties, vervoersorganisaties en landbouworganisaties zitting hebben.

"Ik ben blij dat de samenwerking tussen alle betrokken overheden heeft geresulteerd in een breed gedragen advies. De dagelijkse files op de A27 moeten snel aangepakt worden. Daarover is iedereen het eens. Het is nu aan de ministers om daadkracht te tonen'', aldus Van Nieuwenhuizen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.