Home

Achtergrond 2 reacties

Actie NVAF na beslaglegging bij heffingweigeraar

Enkele sympathisanten van de vereniging Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF) hebben via een blokkade een beslaglegging van een trekker bij tuindersbedrijf Kleijer in Dirkshorn voorkomen.

Volgens koolteler Alice Kleijer (NVAF-lid) gaat het om een achterstallige rekening van enkele honderden euro’s vakheffing aan het Productschap Tuinbouw. Het bedrijf betaalt sinds vier jaar geen heffing meer. "Wij betalen wel belasting, maar uit principe betalen we niet aan het PT. We kunnen het wel betalen, maar we krijgen niets van ze. Het kost veel geld en ze geven feesten in de Keukenhof, maar als we daar naartoe willen kost het geld. Kennis kopen we in via vakbladen en onze zaadleverancier."

Vanmorgen wachtten 28 collegatuinders de vrouwelijke deurwaarder op, omdat de beslaglegging werd aangekondigd. Na overleg besloot ze de beslaglegging te staken. Volgens Kleijer omdat vormfouten zijn gemaakt. "Het heeft niet in de krant gestaan en er miste een handtekening van de deurwaarder." De trekker waar het om draait is een recente John Deere. "Die trekker is veel meer waard, maar je mag geen beslag leggen op middelen waar je je brood mee verdient."

De tuinders hebben de deurwaarder enige tijd vastgezet door de trekker achter de auto te parkeren. De deurwaarder belde daarop de politie, waarna drie politiewagens arriveerden. Na een sommering werd de blokkade opgeheven, stelt Kleijer.

Het PT bevestigt dat het gaat om een maatregel van de deurwaarder in opdracht van het PT. In het uiterste geval kan een dergelijke zaak uitmonden in een openbare verkoop, stelt de woordvoerder. Dat was nu niet het geval.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    Weer een nieuw landbouwschap met dezelfde taferelen als toen

  • no-profile-image

    LTO-Hater

    Het wordt tijd dat we allemaal de instelling van de NVAF krijgen. Deze mensen zitten op het goede spoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.