Home

Achtergrond

Acom: Nederland maakt zich belachelijk

Nederland heeft zich internationaal volstrekt belachelijk gemaakt met de val van het kabinet. Dat stelt de militaire vakbond Acom vandaag in een reactie op de gebeurtenissen in Den Haag.

"We willen internationaal gezien zo graag meetellen, maar als het er op aan komt zoals nu, vertonen we kleuterschoolgedrag. Bijna ieder land in Europa draagt meer bij aan de missie in Afghanistan dan wij.''

Voorzitter Jan Kleian noemt het ,,zeer kwalijk'' dat de val van het kabinet ook zijn weerslag heeft op de Nederlandse militairen in Uruzgan. De vakbond neemt het vooral PvdA-leider Wouter Bos zeer kwalijk. ,,Hij heeft ook ooit geroepen dat de AOW-leeftijd niet omhoog zou gaan. Waarom kan zijn mening op het ene onderwerp wél schuiven, en op het andere onderwerp niet?''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.