Home

Achtergrond

AID neemt verboden middelen in beslag

De Algemene Inspectiedienst (AID) een grote hoeveelheid verboden gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen bij een chrysantenteler in Zuid-Holland.

De teler had ruim 250 liter verboden gewasbeschermingsmiddelen verstopt op verschillende plaatsen in zijn bedrijf. De aangetroffen middelen Parathion, Methomex en Phosdrin zijn in Nederland niet toegelaten.

De AID heeft een onderzoek ingesteld naar de chrysantenteler. Alle verboden gewasbeschermingsmiddelen worden volgende week onder begeleiding van de AID afgevoerd en vernietigd. De teler krijgt bovendien een bestuurlijke boete voor overtreding van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

Om de naleving van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden (WGB) te bevorderen, voert de AID gerichte controles uit in de sierteelt onder glas sector. De AID blijft intensief controleren op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, zoals op het gebruik volgens de voorschriften, het zorgvuldig omgaan met de middelen en controles van de voorraden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.