Home

Achtergrond

AFMP: partijpolitiek ging vóór Uruzgan

De militaire vakbond AFMP noemt het vandaag ,,zeer teleurstellend'' dat het kabinet het belang van de Nederlandse militairen niet voorop heeft gesteld in de discussie rond de missie in Uruzgan. Dat stelt voorzitter Wim van den Berg in een reactie op de val van het kabinet.

,,Het besluit van de PvdA om de stekker uit het kabinet te trekken is niet in het belang van het land geweest en niet in het belang van de Nederlandse militairen.'' De voorzitter gaat ervan uit dat het oude besluit over het einde van de missie op 1 augustus nu blijft staan. ,,Al heb ik goede hoop dat we in een later stadium toch nog in afgeslankte vorm naar Afghanistan terug zouden kunnen keren. De meeste politieke partijen willen toch dat Nederland op enigerlei vorm betrokken blijft bij de wederopbouw van dat land.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.