Home

Achtergrond 177 x bekeken

Zwartbonte nuka's moeizaam prijshoudend

Voor de zwartbonte nuka’s was de kalvermarkt in Purmerend dinsdag prijshoudend, maar met moeite.

Toch kon een echte prijsdaling, zoals vorige week, worden voorkomen. Al probeerden inkopers daar wel weer op aan te sturen. De kalveraanvoer was iets lager, maar vooral de vraag van integraties viel tegen.

De echte klappen werden echter geleden bij de vleesrassen. Daar gingen vorige week de prijzen ook al onderuit, maar toen nog met ongeveer 5 tot 10 euro per stuk. Deze week zet de daling van de notering versterkt door en zakken de notering met 10 tot 15 euro per stuk. Er is blijkbaar nog even weinig behoefte aan zware, vleestypische kalveren, al loopt de afzet van rosé-kalfsvlees momenteel niet slecht. Vorige week stegen zowel de noteringen voor oudere rosé-stieren als voor de jongere rosé's.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.