Home

Achtergrond 1 reactie

Zelfverzekerde uienbezitter wacht op prijsstijging

Het is nog steeds rustig op de uienmarkt. Er gebeurt wel iets in de boerenhandel, maar dat gaat om noodaankopen.

Wie van zijn uien af moet, vanwege de kwaliteit, verkoopt ze. Collega’s met goede uien houden hun poot stijf. Dat is een manier om de prijs in de benen te houden en op zich zijn er kenners die verwachten dat de bodem wel is bereikt. Dat laten de beurzen met hun stabiele niveau ook zien.

Het grote gevaar van dit seizoen is echter de kwaliteit van de uien. Deze is essentieel voor handel verderop in het seizoen. Als dit tegenvalt, kan de prijs hard onderuit gaan. In dat licht is het huidige prijsniveau heel goed. Het is kortom een risicovol seizoen voor alle partijen.

Prognose: prijs blijft stabiel.

Foto

Eén reactie

 • no-profile-image

  uienkrans

  Als de kwaliteit tegenvalt verder in het seizoen kan het tekort aan uien wel eens een puntje worden.
  Dus nog minder netto product. Pakstations met veel werk voor gereedmaken van product en dus vaker een order die laat besteld word niet kan beleveren/ uitvoeren.
  De capaciteit is dan niet de botelnek om de prijs niet naar een hoger niveau te krijgen.
  Dus ziet het er wel zeer vast uit en zal er nog wel eens een opleving in het verschiet liggen mits de verpakkers hun best blijven doen om goed product in de zak te krijgen. En dit niet gebruiken voor lage prijs uien in handen te krijgen en maar zeggen dat ze niet goed te krijgen zijn want dan kunnen ze beter gelijk naar Polen ipv zelf aan te modderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.