Home

Achtergrond 192 x bekeken

Witlofmarkt staat zo goed als stil in rustige periode

De witlofmarkt beweegt volgens bronnen in de handel nauwelijks. Het prijsniveau is licht gedaald van € 1,10 tot € 1,00 per kilo.

Het aanbod is laag, maar hetzelfde geldt voor de vraag. Dit is opmerkelijk: normaal leidt koude tot een wat sterkere vraag. De meeste supermarktketens hebben met het oog op een wat grotere consumptie bij oud en nieuw al vroeg een groot deel van het volume ingekocht.

Alleen de kleine ketens Hoogvliet, Coop, Vomar, Jan Linders en Dekamarkt hebben witlof in de aanbieding. Voor 500 gram vragen ze tussen de 49 cent (Coop, los) en 99 cent (Vomar, zak). De verwachting is dat prijzen begin januari rond de 1 euro per kilo blijven liggen.

Prognose: stabiele markt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.