Home

Achtergrond 711 x bekeken 1 reactie

Wintertarwe zaaien gaat zolang de grond bevroren is

Borssele - Het perceel is nat, maar het gaat. Medewerker Wim Zweemer van loonbedrijf Nuit uit het Zeeuwse Heinkenszand zaait wintertarwe.

"De omstandigheden zijn verre van ideaal, maar over de vorst gaat het net. Als het teveel gaat dooien gaat de grond teveel plakken. We hopen dat het vannacht nog gaat vriezen, dan kunnen we doorrijden”, zegt Angelo Nuit van het loonbedrijf. Door de natte omstandigheden moet er in het zuidwesten nog veel wintertarwe gezaaid worden. “We merken dat er veel meer belangstelling is om de grond te laten spitten en zaaien tegelijk. Normaal ploegen veel boeren zelf om vervolgens de wintertarwe te zaaien. Maar door het natte weer en omdat er bijna iedere dag wel een bui valt, lukt dit in veel gevallen niet", zegt Nuit. Foto Anton Dingemanse

Boswachters protesteerden vandaag in Den Haag tegen de bezuinigingen op natuur. Natuurmonumenten riep het kabinet op door te gaan met het aanleggen van verbindingen tussen natuurgebieden. Bij de actie bij de Tweede Kamer werd een petitie overhandigd aan fractievoorzitters van de partijen in de Kamer met handtekeningen van 75.000 mensen. Natuurmonumenten heeft een vijfpuntenplan opgesteld waarin de organisatie wil laten zien dat bezuinigen en het goed afmaken van het natuurbeleid samen kunnen gaan. Foto ANP

De Limousin-koeien van de Friese veehouder S. Rodenburg halen elke dag een frisse neus buiten de stal. De winterse kou deert de runderen van de veehouder uit Terband nauwelijks. De deuren van de stal staan altijd open. Zowel de jonge als de oude dieren gaan dagelijks naar buiten. ’s Zomers verkiezen ze de weilanden rondom het bedrijf, ’s winters blijven ze dicht in de buurt van de stal. Foto Alex de Haan

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    laifmf

    Es9Sec cmpcryrgjxrp, [url=http://ieceforxiuns.com/]ieceforxiuns[/url], [link=http://omeezxmilmie.com/]omeezxmilmie[/link], http://ayvcvwempkhh.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.