Home

Achtergrond 209 x bekeken 3 reacties

Week 50: positieve tendens eiermarkt zet door

De wat meer positieve tendens op de markt van eieren, die recentelijk werd ingezet, lijkt deze week door te zetten. De vraag naar eieren was eind vorige week al goed en hoewel de bestellingen volgens sommige pakstations begin van deze week wat minder omvangrijk oogden, bespeurden de meeste pakstations verderop in deze week toch weer een sterke opleving van de vraag.

Hoewel de huidige ontwikkelingen nog niet bijzonder veel effect op de prijzen zouden hebben, lijkt het er wel op dat de bestellingen voor de komende Kerst nu echt zijn losgebarsten. Er zijn wel enkele pakstations die wat oplopende prijzen melden, maar of dat voor het complete marktbeeld geldt, valt te betwijfelen.

Oplopende prijzen vallen wel bij scharreleieren en andere alternatieve soorten vast te stellen, maar zeker niet voor kooieieren, want bij de prijzen van deze soort lijkt het peil van de afgelopen week het hoogst haalbare.

Het aanbod van eieren zou een echte sterke opleving van de prijzen ook nog steeds in de weg staan, want dat blijft onverminderd ruim van omvang. Daar komt nog bij dat er richting de komende Kerst geen werkdagen uitvallen, waardoor men bestellingen wat meer gespreid kan plaatsen en er vermoedelijk minder hectische toestanden zullen ontstaan.

Over de eiproducten industrie valt een minder duidelijk beeld te verkrijgen. De vraag en interesse van de verwerkers is sterk wisselend van karakter, waarbij een aantal pakstations de vraag van de verwerkers als tegenvallend kwalificeert, terwijl anderen juist wat meer beleving bespeuren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  blije kip

  leuk weer wat erbij ik was vandaag bij lands grootste (AH) vrije uitloop 2.19 de 10 we krijgen zellf o.696 de 10 stuks tel maar weer uit wie de beste prijs heeft wat zijn we er weer in getrapt en maar uitbreiden bij die luxe prijzen van begin 2010 ook de voerfabrieken bedanken we hier voor om nieuwe bedrijven te gaan stimulieren ook in duitsland voornamelijk . ze zeggen dan als wij het niet doen doet een ander dat wel bedankt voor die leuke slogan . nu nog gaan inspelen op de voorzitter van de anevei en we zijn dan helemaal weer voor niks bezig succes ermee !!!!!

 • no-profile-image

  johan

  Beste blije kip, vlot geteld moet je er met deze eierprijs toch nog vrij aardig aan uit kunnen komen. 320 eieren moet je toch wel uit die kippen kunnen trekken. Met 16 euro kosten houd je op voerwinstniveau toch nog een aardige cent over voor variabele kosten, stallen en zeker nog een euro of 2,5 voor arbeid. 30.000 kippen voor een arbeidskracht is zeker niet te veel gevraagd, zijn al met al toch 75k euri. Ik ken boeren die dit niet hebben....

  wat ik probeer te zeggen, is: probeer in kanssen te denken en je bezig te houden met zaken waar je wel invloed op hebt.

 • no-profile-image

  leuk

  beste johan 12.15 voer 4.05 kip 1.50 variabele kosten 2.50 mestleasen 2.00 bank en ik zelf dan!

Of registreer je om te kunnen reageren.