Home

Achtergrond 202 x bekeken

Week 48: iets vriendelijker marktbeeld

De vraag en bestellingen van eieren zijn deze week voor wat betreft de volumes zeker niet slecht. Er is voldoende interesse en het lijkt erop dat de prijzen van eieren wat oplopen.

De vraag van Duitse retailers is goed en zal de komende week vanwege de huidige weersomstandigheden naar verwachting verder kunnen aantrekken. Het is al eerder gemeld dat Duitse consumenten de eieren vaak op weekmarkten kopen en als de weersomstandigheden blijven zoals deze nu zijn, zullen veel consumenten de weekmarkten mijden en de eieren bij de retailers kopen. Wat dat betreft is men dus optimistisch gestemd.

Het probleem op de eiermarkt blijft nog steeds het ruime aanbod. Er zouden bijzonder veel kleine S eieren worden aangeboden en dat betekent dus dat er nogal wat jonge hennen zijn opgezet.

Eigenlijk zou verwacht mogen worden dat de opzet van jonge hennen gecompenseerd wordt door het ruimen van oude kippen, maar per saldo blijkt daar geen sprake van te zijn, want hoewel er in Nederland de afgelopen periode zeker grote aantallen oude kippen geruimd zijn, zijn er duidelijk meer hennen in productie dan bijvoorbeeld aan het begin van dit jaar.

De industrie koopt wel, maar de prijzen die men wil betalen houden niet echt over. Hoewel het grote aanbod van eieren de markt dus parten speelt, lijkt het beeld nu toch iets vriendelijker te ogen.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.