Home

Achtergrond

Vraag vanuit Turkije goed voor prijsvorming slachtvee

De afzet van slachtkoeien loopt nog lekker door. De sneeuw mocht de aanvoer niet hinderen, vanochtend werden er in Bunnik nog een dikke honderd slachtrunderen aangevoerd.Vanuit Turkije is er redelijk wat vraag naar Nederlandse slachtstieren. In de slipstream van die stieren gaat er ander vleesvee achteraan. De buitenlandse vraag trekt ook de binnenlandse markt mee, waardoor het slachtvee vanochtend goed is verkocht.

De prijzen waren begin december al gestegen en houden dat niveau goed vast. De stichting Veemarkt Utrecht hield de noteringen over het algemeen gelijk, alleen de P-koeien (derde kwaliteit) noteerden gemiddeld 5 cent hoger, op € 2,20 tot € 2,40 per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.