Home

Achtergrond 9 reacties

Verkeersproblemen!

Geannuleerde vluchten, treinen rijden aangepast of niet en ellenlange files.

De eerste weken van december was ik in Nederland en heb daar aan den lijve ervaren hoe overvol het in Nederland is. Als er 2 centimeter sneeuw valt is dat voldoende voor 500 kilometer file, en 10 centimeter sneeuw is voldoende voor een volledige verkeersinfarct van 870 kilometer rondom de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.
Het alternatief, de Nederlandse Spoorwegen, is geen alternatief, want dat bedrijf staat al stil vóórdat de sneeuw überhaupt gevallen is...

NS verdient reclameprijs…

Overigens vind ik dat dat bedrijf de reclameprijs moet winnen: op tv-spotjes meldde de NS trots dat ze er deze winter helemaal klaar voor zijn. De NS maakt zichzelf belachelijk: in de herfst hebben ze last van vallende blaadjes en het doorglijden van de treinen, in de winter hebben ze last van 1 centimeter sneeuw en vorst.
Wellicht moet de wijze heren van de NS eens een snoepreisje naar het duo Medvedev/Poetin in het winterse Rusland maken. Daar weten ze wat sneeuw en vorst is. Die heren zijn ook prima in staat om ’s avonds een opwindend avondvullend programma te verzorgen (dat deden ze voor de FIFA-commissie waarschijnlijk ook), terwijl de NS-bobo’s koude oortjes krijgen en flink doorglijden op groene blaadjes.

Stapvoets op zomerbandjes

Wat mij in Nederland opviel is dat velen de hele winter doorrijden met zomerbanden. In een overvol land als Nederland lijkt me dat een beetje naïef. Waarom niet gewoon vanaf 1 november verplicht winterbanden, net als in Duitsland? Immers één auto op zomerbandjes die in de avondspits met 60 kilometer op de autosnelweg rijdt, veroorzaakt een file of eerst een ongeluk en dan een file.

Vliegvelden plat

Mijn terugreis vanuit Twente naar Hongarije was gepland voor zondagochtend 19 december. De dagen er voor ontstonden op vele luchthavens grote problemen. Schiphol, Frankfurt, Londen hadden giga-problemen om vluchten door te laten gaan. Zaterdag 18 december ging ook de luchthaven van Boedapest dicht om de banen schoon te vegen van de overmatige sneeuwval. Shit! Gelukkig ging die zaterdag aan het einde van de middag weer open.

Toen ik zondagochtend 06.00 uur de gordijntjes open deed, zag ik een vers pak sneeuw liggen. Snel de kleren aangeschoten en zonder ontbijt de auto ingestapt. Immers de trip naar Weeze, normaal een 1,5 uur, kon wel eens wat langer gaan duren met zo’n pak sneeuw. En inderdaad, de Duitse sneeuwschuivers lagen nog lekker te dromen van een dikke dampende grilworst en een pul bier geserveerd door een bevallige jonge dame met een enigszins te krap zittend bloesje...

Thuis met Kerstmis

Maar goed, het was rustig op de weg en de quattro deed uitstekend zijn werk. Mooi op tijd kwam ik in Weeze. De vlucht was ruim een uur vertraagd. Deze vertraging was toch geweldig nieuws, want met Kerst ben je toch het liefste lekker thuis. Het vliegtuig zat vol met Hongaren, allemaal op weg naar huis. De stemming was opperbest, ze waren blij en vol goede zin. De blikjes Heineken en sterkere alcoholische versnaperingen gingen als warme broodjes over de toonbank. Opvallend is dat 80-90 procent van de passagiers kerels zijn tussen 25 en 50 jaar. Die werken allen in Duitsland of Nederland; dat aantal neemt sinds een half jaar duidelijk toe. Zal wel te maken hebben met het feit dat het in Hongarije zwaar crisis is.
Zodra de piloot de bandjes (winterbandjes?) op de landingsbaan zet, klinkt applaus op. De Hongaren zijn blij weer thuis te zijn. Mooi volkje, want ondanks de vele problemen en ontberingen zijn ze wél trots en blij om Hongaar te zijn.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ronald,
  Jij bent ook in vorige weblog op zomerbanden naar NL geknalt,dus ook wat naif :))
  Een fijne jaarwisseling in Hongarije/Nederland toegewenst.

 • no-profile-image

  Hans

  Ronald, De oorzaak moet je zoeken in het feit dat heel Nederland geleerd heeft zijn werk te doen met checklisten. Als er dan ook maar iets niet volgens het checklist gaat dan heb je een probleem. Zelfs als de dierenarts bij mij komt voor een keizersnee dan gebruiken ze er een. Het wordt weer tijd voor gezond boeren verstand!

 • no-profile-image

  Patrick

  Die leeftijd op Chareloi niet anders .
  Raar maar waar die (vooral) lady's van de Wizz Air op vrijdag zitten er terug op ,op maandagmorgen. als je ze dan ziet buitenngaan in de terminal dan vliegen ze daar dan in de armen van een bende jongens , inderdaad er is trafiek maar de achtergrond lijkt mij nogal divers , Recent stootje voorgehad er zit een Hongaarse schoonheid naast mij in de inchek en op dat moment word ik opgebeld door een Belgische vriendin wat later door een vriend en nu net mee die vriend geven we zoals de heren het passen ...,,katoen" die Hongaarse naast mij verstaat mij toch niet , wat denk je toen de vlucht verlaat werd begint ze tegen mij en wat blijkt werkte voor K en H real estate in Brussel (had net haar werk verloen doordat de dienst is opgedoekt wegens ....) dan slink je wel even.want ze sprak meer vlaamse dan ik dacht..., het avontuur ging verder toen we samen in de airbus zaten was er achter ons een buitenlander twee hongaarse baeuty's aan het versieren in het engels daar omgekeerd die Hongaren in het Hongaars lachten mee die buitenlander en wij mee lachen want die hadden ook de taaldriesprong niet ingeschat. Dus oppassen mee die Hongaren. Ik denk ook dat er Hoertjes hun weekend komen doen valt op als ze hun tas eens moeten openen bij de chek inn...Voor 28 juni 2011 zal ik nog 27 wizzair avonturen meemaken voor gem.24 euro/stuk(incl wizzflex) . Op zomerbanden naar Hongarije zoals vorig weekend (25-26) is een evengroot avontuur.Die je na 17 jaar enkele en alleen in één trip te hebben gedaan je wel eens met een duitse hotelkamer laat kennis maken en je laat besluiten ... only Wizz Air.maar ja Hongarije is toch één een en al avontuur

 • no-profile-image

  jan Zonderland

  Patrick, neem nog maar een borrel maar ga dan niet meer proberen een reactie te schrijven want het is werkelijk wartaal wat je hier uitkraamt.
  Evengoed, een voorspoedig 2011 toegewenst!
  Groeten uit Canada waar het nu + 10 graden is, Phoenix AZ was maar + 3!!!

 • no-profile-image

  Patrick

  Als bloggers die elkaars blog positief ,,be-reageren" al worden afgeschoten door andere bloggers die daar anders over denken dat vrees ik het einde van iets wat nochtans goed bezig is of was . Reacties moeten gaan over het onderwerp en daar ging de mijne dan ook over zijnde Zomerbanden en de gevolgen en wat doen die Hongaren op overvolle Wizz Air vluchten om en weer mee B-NL met enkele anecdotes hieromtrend . Laat mij toe de vraagstelling van Ronald ten volle te zijn toegedaan ivm wat doen ,,dat soort" Hongaren op overvolle Wizz Air Vluchten en als je 4 tot 6 vluchten hebt per maand dan is die problematiek nog actueler denk ik
  Enige dagen terug was het ook al raak rondom een reactie van Ed Bakker bij mijn laatste blog over mais . Maar ja ieder zijn eigen avontuur waar dan ook op de wereld sommige Cannadese vliegtuigmaatschappijen zullen kwa naam mij ook wel onbekend wezen . Ik reageer dan ook niet op onderwerpen die niet in mijn leefwereld gebeuren zoals koeien onthoornen of het gebruik van antibiotica gr. in de plaatselijk weerhut is het hier nu min 5.8 gr.C

 • no-profile-image

  W.A

  En nog een keer; PROOST (/ Egészségedre)
  Enneh let op de 0 % tollerantie in het verkeer in Hu!

 • no-profile-image

  Patrick

  W.A tip voor een alkoolmentes proostje 1 db Törley pezsgöfürdo jó a 11 éves házassághoz szerelemben !

 • no-profile-image

  W.A

  Maarum Patrick, ga jij Ronald achterna? En ook in NL of BE werken? Zag dat je een behoorlijk aantal vluchten had geboekt....vandaar. Gr

 • no-profile-image

  Patrick

  Zo kan je dat wel noemen als getrouwde vader van 3 schattige kinderen is het getrouwd vaderschap uitoefenen inderdaad een job appart met deze verschille in tegenstelling tot raadgevers die het dubbel en vet verdienen in het buitenland krijg ik slechts maar een fooi in natura dan nog uitbetaald...voor wat die initialen van u moge voor staan (?) lijkt mij intressant... vandaar. Gr

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.