Home

Achtergrond 165 x bekeken

Utrecht zoekt balans tussen boer en burger

De provincie Utrecht zoekt de balans tussen economische ontwikkeling voor de agrarisch ondernemer en de maatschappelijke zorg voor landschap, dierenwelzijn en volksgezondheid.

Dat zegt gedeputeerde Bart Krol. De provincie moet op initiatief van een groep burgers praten over de mogelijke komst van grote veehouderijen. De provincie houdt maandag een hoorzitting met deskundigen.

Krol zegt dat het fenomeen megastal in Utrecht niet voorkomt, zoals bij voorbeeld in Noord-Brabant. ”Toch is het vastleggen van regels rond intensieve veehouderijen een goede stap. Verankering zou wat mij betreft moeten plaatsvinden in de nieuwe provinciale Ruimtelijke Structuurvisie”, aldus Krol.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.