Home

Achtergrond laatste update:26 dec 2012

Sjoerd van de Wouw

Van ongenuanceerd activist tot bruggenbouwer. Dat gaat overigens niet zo ver dat deze vos geen passie meer preekt. De spotjes van Wakker Dier blinken wel bijna altijd uit in trefzekerheid (al daalt de kipconsumptie niet echt), maar niet steeds in verzoeningsgezindheid.

Sjoerd van de Wouw maakte zich eind jaren negentig van de vorige eeuw immens impopulair bij grote groepen veehouders, maar inmiddels lijken er nauwe banden met de landbouwsector te ontstaan.
Hij bestreed - met succes - praktisch elke vergunning voor uitbreiding van veehouderijbedrijven in met name Gelderland in zijn strijd tegen de toename van de ammoniakuitstoot. Hij trok samen op met de latere moordenaar van Pim Fortuijn, Volkert van der G. De moord op Fortuijn betekende ook voor Van de Wouw een breuk in zijn carriere.
Hij verruilde zijn werk bij het Wagenings Milieu Offensief voor een baan bij Wakker Dier. Hij werkte korte tijd als medewerker van Marianne Thieme (afkomstig van Wakker Dier) in de Tweede Kamer.
Bij Wakker Dier is Van de Wouw verantwoordelijk is voor de communicatiestrategie. Hij stond mede aan de wieg van de veranderde koers van Wakker Dier. De actiegroep maakt zijn punt niet langer over de rug van de veehouder, maar via de weg van de consumentendruk op supermarkten. Opmerkelijk was de toenadering van Wakker Dier en ZLTO, eind 2010. Werd recent (6-12-2012) verkozen tot communicatieman van het jaar 2012.

Geboortejaar: 1969

Functies:
- Mede-oprichter Vereniging Milieu Offensief (VMO)
- Communicatiestrateeg Wakker Dier
- Adviseur Partij voor de Dieren

Of registreer je om te kunnen reageren.