Home

Achtergrond 367 x bekeken

Schapen in schilderachtig landschap

Beesd – De sneeuw zorgde vandaag voor schilderachtige plaatjes.

Beesd – De sneeuw zorgde vandaag voor schilderachtige plaatjes, zoals deze schapen op landgoed Mariënwaerdt. De ooien hebben geen last van de sneeuw, in tegenstelling tot het verkeer dat gisteren in grote delen van het land lam werd gelegd. Mariënwaerdt is een particulier landgoed van ruim 900 hectare in de Betuwe. Naast biologische landbouw richt het zich op de productie van landgoedspecialiteiten. Daarnaast organiseert het landgoed jaarlijks diverse evenementen, zoals een kerstfair die volgende week plaatsvindt. Foto William Hoogteijling

Texcoco – Een akkerbouwer in de Mexicaanse plaats Texcoco zaait mais. In het land wordt veel onderzoek gedaan naar nieuwe methoden voor het zaaien en irrigeren van mais, rijst en tarwe omdat het groeiseizoen vaak erg droog is. Analisten verwachten dat akkerbouwers wereldwijd meer mais zaaien vanwege de aantrekkelijke prijs. De VS verwerkt steeds meer mais tot bio-ethanol. Daardoor krimpen de voorraden, waardoor verwerkers steeds meer betalen om voldoende mais te krijgen. Foto ANP

De Lely-aanschuifrobot

Epen – De Lely-aanschuifrobot van melkveehouder Jos Vanderheijden uit het Limburgse Epen loopt ondanks de lage temperaturen nog prima. ”De aanschuifrobot loopt nu ongeveer een jaar”, vertelt Vanderheijden. Het was volgens hem ook voor leverancier Lely de vraag hoe de machine zich in de buitenlucht zou houden. De aanschuifrobot staat dag en nacht buiten. Vanderheijden is vooral enthousiast over de arbeidsverlichting en hogere voeropname waar de aanschuifrobot voor zorgt. ”Ik zou niet meer zonder willen.” Foto Twan Wiermans

Rotterdam – Een marktkoopman warmt zijn handen op een markt in Rotterdam. Veel klanten blijven weg vanwege de extreem lage gevoelstemperaturen. Dat effect is ook zichtbaar op de exportmarkten. Een champignonhandelaar zegt vrachtwagens terug te verwachten die de bestemming in Groot-Brittannië en Zuid-Frankrijk niet haalden. Afnemers worden niet bereikt door hevige sneeuwval.
Dat bevestigt ook verladersorganisatie EVO. ”We hebben signalen dat de Franse politie vrachtwagens sommeren niet verder te rijden. We hebben contact met de ambassade in Parijs om onze leden zo goed mogelijk te informeren.”
Verse lading gaat verloren. De champignons worden na de reis naar Groot-Brittannië als klasse 2 afgezet. Foto ANP

Foto

Christel Labee

Of registreer je om te kunnen reageren.