Home

Achtergrond

Rustige handel, stijging in 't verschiet

De notering voor blanke vleeskalveren is tien cent verhoogd tot maximaal €  4,80.

Het betreft een correctie voor het algemene niveau. In de praktijk worden de kalveren niet duurder verkocht, maar tegen gelijkblijvende prijzen. De verwachting is wel dat de prijzen zullen stijgen vanaf volgende week. Het aanbod voor de komende weken is krap en dat zal tot gevolg hebben dat de prijzen stijgen.

De noteringen voor de jonge rosé's blijven deze week gelijk. Ook hier wordt verwacht dat de prijzen de komende weken zullen gaan stijgen, in verband met het krappe aanbod. De noteringen voor zware rosé-kalveren stijgen met vijf cent. Voor een deel gaat het ook hier om een correctie voor het niveau. De verwachting is dat de prijsvorming voor de zware rosé's de komende weken wat stagneert. Dit houdt verband met de tijdelijk wat afnemende vraag uit Turkije.

Prognose: stabiel tot stijgend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.