Home

Achtergrond

Prijsstijgingen blanke vleeskalveren voorbij

De prijstijgingen voor afgemeste zwartbonte kalveren lijkt ten einde. Voor komende week zit er in ieder geval geen plus meer in.

Slachterijen zouden liever nog een daling zien, want zij kunnen nog steeds niet meekomen met de uitbetaling. Als reden wordt genoemd dat de prijzen voor tal van onderdelen in met name Italië en Duitsland onder druk staan.
Voor de rosé-kalveren ziet de situatie er iets beter uit. Met name de lichte rosé’s brengen betere prijzen op. De oudere rosé’s brengen stabiele tot licht hogere prijzen op. Hier is het met name de export naar Turkijke die voor de plus zorgt. Wekelijks gaan er zo’n 600 oudere rosé’s heen. Op andere markten valt er nauwelijks iets aan te verdienen.
Prognose: vrijwel gelijke markt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.