Home

Achtergrond 208 x bekeken

Prijskopers houden markt nog steeds onder druk

De prijzen voor Conference zijn stabiel en pogingen om de prijs omhoog te brengen lijken op niets uit te draaien. De indruk bestaat dat meer afnemers voor de prijs gaan. Zo koopt Rusland meer klasse 2 product, mits de vruchten hard genoeg zijn.

Afgelopen week was een schommeling zichtbaar op de Belgische veilingen. De prijs had dinsdag te lijden van een aanvoer van meer dan een miljoen kilo. De prijs nam een duik, maar donderdag herstelde de Belgische markt. Prijsverschillen tussen Nederland en België worden kleiner, volgens waarnemers. Het prijsverschil met vorig jaar is 20 cent per kilo. Het prijsinformatiesysteem is gewijzigd door weglating van middenprijs en afnemer.

Prognose: stabiele markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.