Home

Achtergrond

Prijs verder omhoog in vaste markt

De aardappelprijzen zijn deze week verder gestegen. De termijnmarkt in Frankfurt sloot het aprilcontract vandaag af met een notering van € 28,70 per 100 kilo. Dat is € 1,80 meer dan vorige week vrijdag. De juni 2011 notering steeg met € 1,50 naar 30 euro.

De marktstemming trekt ook de notering voor de oogst van volgend jaar omhoog. Voor levering in april 2012 noteert de termijnmarkt vandaag 15 euro.

Ook de beurzen zijn deze week gestegen. Emmeloord en de VTA noteren voor export aan de bovenkant al 24 euro. De export naar vooral Rusland en Oost-Europa blijft goed lopen. Telers met goed bewaarbare aardappelen houden hun opslagplaatsen gesloten.

Hoe ver de aardappelprijzen nog kunnen stijgen is niet te zeggen. De termijnnoteringen laten zien dat een prijs van 30 euro mogelijk is in juni. In 2007 werd eind februari de top van de aardappelprijs bereikt. Toen noteerde Emmeloord 32 euro voor fritesaardappelen. Daarna ging de prijs gestaag naar beneden.

Prognose: prijs stijgt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.