Home

Achtergrond 568 x bekeken

Prijs boerenkool blijft te laag

Broek op Langedijk – De Noord-Hollandse tuinder Peter Vroegop kruit de vers geoogste boerenkool over het ijs.

Prijs boerenkool blijft te laag

Broek op Langedijk – De Noord-Hollandse tuinder Peter Vroegop kruit de vers geoogste boerenkool over het ijs. De akkers van Vroegop liggen in het natuurgebied Oosterdel. Het boerenkoolseizoen loop tot eind februari, wanneer Vroegop overschakelt op aardappelen. Volgens Vroegop is de kwaliteit goed, maar de prijs te laag. Foto ANP

Friese gele woudbonen

Engwierum – De broers Jakob en Tjeerd lezen met hun vader Jaap Wilman Friese gele woudbonen. Ze willen de bonen als streekproduct afzetten bij een serie supermarkten in het Noorden, waaronder Jumbo en C1000. Door slecht weer liep de oogst, uiteindelijk zo’n 900 kilo, vijf weken vertraging op. De bonen zijn volgens Jakob vastkokend. ”Het worden geen flauwe meelballetjes en ik denk dat ze Noorderlingen daarom best aan zullen spreken.” Dit jaar werd van 0,7 hectare geoogst, volgend jaar mogelijk het dubbele. Foto Roelof Stroetinga

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.