Home

Achtergrond 279 x bekeken 1 reactie

Prijs aardbeien piekt tot boven de 4 euro

Toppartijen aardbeien brachten donderdag prijzen op van ruim € 4,50 per pond.

Dat liep deze week geleidelijk op. Het is niet een beeld dat de hele markt dekt, want de toppartijen worden schaarser en de vraag loopt op. De toppartijen blijven ook hun afzet vinden bij binnenlandse detailhandel. Er is ook bij deze prijs vraag naar Nederlands product.

Door het donkere weer deze week zijn de partijen fijner. Het prijsverschil tussen de toppartijen en de gemiddelde klasse 1 kwaliteit loopt daardoor op. Voor die laatste aardbeien zijn de prijzen € 3,20 tot € 3,40 per pond, meldt een andere afzetorganisatie. Het zijn de laatste prijsstuipen voor de kerstafzet.

Prognose: hoge prijzen tot maandag.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hoezo absurde prijzen, let wel 20.00 gulden de kilo, je moet wel achterlijk zijn om deze prijs voor deze producten te kopen of niet dan. Ik krijg weer heimwee naar de Florijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.