Home

Achtergrond 225 x bekeken

Prijs aardappelpersvezels stijgt naar 31 euro per ton

Zetmeelconcern Avebe verhoogt de prijs van aardappelpersvezels vanaf aanstaande maandag naar 31 euro per ton. De prijsverhoging kan gezien worden als een correctie ten opzichte van de overige naar verhouding hoge prijzen.

Naar verwachting loopt de aardappelvezelcampagne eind februari ten einde. Het aanbod aardappels is dit jaar vanwege het droge voorjaar en de natte nazomer een stuk kleiner dan vorig jaar. Vandaar dat de vezelcampagne zo’n vijf weken eerder stopt dan vorig seizoen.

De bierbostelprijzen staan wat onder druk. Leverancier Van Triest veevoeders verlaagt de prijzen komende week daarom met een dubbeltje per procent drogestof. De aanvoer van brouwerijen is wat toegenomen, terwijl aan de vraagzijde veehouders voor alternatieven te lijken hebben gekozen.

De levertijd van tarwegistconcentraat loopt wat op. Vooral in de intensieve veehouderij is de vraag groot. De levertijd voor de variant die geschikt is voor rundvee Grainpro plus ligt momenteel op ongeveer een week.

De uitlevering van perspulp loopt gestaag door. Deze campagne eindigt naar verwachting half januari.

Kuilmais wordt nog steeds mondjesmaat uitgeleverd. Naar verwachting neemt deze afzet pas is februari toe.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.