Home

Achtergrond 184 x bekeken

Nuka’s van vleesrassen opnieuw in prijs gedaald

De nuchtere kalveren (nuka’s) van vleesrassen zijn op de veemarkt van Purmerend opnieuw goedkoper verkocht. De notering is met 5 euro naar beneden bijgesteld.

De prijzen van de nuka’s van vleesrassen staan duidelijk onder druk. De verwachting is niet dat de prijzen op korte termijn gaan stijgen. De reden voor de forse prijsdaling van afgelopen weken lijkt vooral een ruimer aanbod.

De afgelopen maanden deden de kalveren van de Belgische Blauwe het goed op de markt en dat is veehouders niet ontgaan. Meer aanbod drukt echter de prijzen wat het verschil in opbrengst tussen een zwartbonte nuka en vleesras nuka kleiner maakt.
Volgende week is er vanwege de feestdagen geen markt in Purmerend.

Prognose: prijzen onder druk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.