Home

Achtergrond 209 x bekeken

Na flinke prijsverhogingen blijft peenprijs nu stabiel

De peenprijs blijft na een periode van flinke stijgingen op niveau. De meeste wortelen gaan naar Oost-Europa en Rusland. De prijs stijgt nu niet in Oost-Europa. Duitse klanten betalen wel iets meer voor het veldgewas.

Na de jaarwisseling wordt een prijsstijging verwacht. Er is namelijk wel vraag, maar er zijn door de vorst in Europa geen alternatieven. Hiervan profiteert nu de teler, verwerkers zijn drukker met het schoonmaken dan normaal. De komende week wordt als rustig ingeschat.

De peenhandel is positief gestemd, maar het is geen goud wat er in de koeling ligt. De kwaliteit is sterk wisselend door het groei- en oogstseizoen. Een te snelle prijsstijging is dus gevaarlijk.

Prognose: prijs blijft stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.