Home

Achtergrond

Lauwe vraag in balans met aanvoer

De afzetmarkt voor glasgroente vertoont aan de start van deze week een stabiel beeld. De aanvoer uit Spanje is niet groot, vooral door beperkte transportcapaciteit rond de feestdagen.

Spaanse tomaten brengen prijzen op van 1 euro tot € 1,50 per kilo. Voor Nederlandse trostomaten worden prijzen betaald van € 1,50 per kilo.

Gekoppeld aan die beperkte aanvoer is de lauwe vraag naar product van vooral Nederlandse winkels. Volgens een handelaar waren de voorraden aan het begin van de week nog groot bij veel winkels. De verkoop zou met name vrijdag wat zijn tegengevallen. Dat verklaart volgens een handelaar ook de acties bij supermarktketens.

In het agd.media-prijsonderzoek valt op dat de drie bezochte ketens allen deze week een promotie met glasgroente planden.

Het beeld bij de winkels is wisselend. Een supermarkt in het midden van het land meldt een omzetgroei van 17 procent voor groente en fruit in de kerstweek. Een andere winkel in het oosten van het land stelt dat de verkopen vrijdag wat tegenvielen. De vraag van consumenten zal morgen weer stevig op gang komen, is zijn verwachting.

Prognose: vraag trekt aan.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.