Home

Achtergrond 282 x bekeken

Kwaliteitsproblemen blijven boven uienmarkt hangen

Kwaliteit gooit roet in het eten in de uienmarkt. De markt wordt niet vertrouwd, wat de handel rustig maakt.

Dat lijkt om een tijdelijke rustpauze te gaan, maar dat is gevoelsmatig. Momenteel durft niemand flink te shoppen. De producent houdt vertrouwen en raakt zeker niet in paniek bij licht dalende prijzen. Wie zijn uien niet hoeft te verkopen vanwege kwaliteitsproblemen laat ze lekker zitten.

Als je bewaart, moet je heel zeker zijn van je zaak. Hiervoor is het zaak om heel goed naar de uien te kijken. Nu verkopen is ook niet slecht, want de prijs is nog steeds goed. Problemen met kieming komen vroeger aan het licht dan in andere jaren. Als ze nog Polen-waardig zijn, krijgt teler er nu zo’n 13 cent voor. Nog niet echt slecht, maar poosje geleden hadden ze er nog een dubbeltje meer voor kunnen krijgen.

Prognose:  prijs is stabiel tot licht dalend

Of registreer je om te kunnen reageren.