Home

Achtergrond 1 reactie

Kerstboom voor FARC-strijders

Bogota - Colombiaanse militairen hebben de rebellen van de FARC een kerstboom cadeau gedaan. Een elite-eenheid van het leger heeft middenin de jungle een 25 meter hoge boom versierd met lichtjes. Dat meldde het Colombiaanse ministerie van Defensie.

Het leger hoopt met de boom strijders te verleiden de rebellenbeweging te verlaten. ,,Als de kerst in het oerwoud kan komen, dan kun je ook naar huis gaan. Demobiliseer je, met kerst is alles mogelijk'', staat op een spandoek bij de boom.

De FARC (Gewapende Revolutionaire Krachten van Colombia) is een linkse guerrillabeweging, die al meer dan veertig jaar tegen de overheid strijdt. De Nederlandse Tanja Nijmeijer heeft zich ook bij de beweging aangesloten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hoogste tijd dat Tanja Nijmeijer het Nederlanderschap wordt ontnomen. Te zijner tijd bespaart ons dat een hoop geld ; dat kan beter besteedt worden aan onze ouderen.ook verdienen deze meer aandacht dan zo'n domme gans.

    Joep

Of registreer je om te kunnen reageren.