Home

Achtergrond 231 x bekeken

JBS in gesprek met Sara Lee over overname

New York – De Braziliaanse vleesverwerker JBS is in gesprek met Sara Lee over overname van dit Amerikaanse concern. Dat melden diverse bronnen, waaronder het Nederlandse Financieele Dagblad.

Sara Lee is in diverse onderdelen van de voedselmarkten actief. Het concern doet in koffie (Douwe Egberts, Kanis en Gunnink), maar ook in vlees, vooral in Noord Amerika.

JBS, de Braziliaanse vleesgigant heeft zich de laatste jaren regelmatig geroerd op de overnamemarkt. Het bedrijf nam ondermeer Pilgrims Pride in de Verenigde Staten over. Daardoor heeft het bedrijf wel veel schulden, die belemmerend zouden kunnen werken voor deze nieuwe overname.

Beursanalisten verwachten dat als JBS Sara Lee overneemt het dit concern zal opsplitsen en bepaalde onderdelen zal verkopen. Ook is het mogelijk dat JBS alleen de vleesonderdelen van Sara Lee koopt. Het afgeslankte Sara Lee is dan een overnameprooi voor andere foodbedrijven. Duidelijk is wel dat een opgesplitst Sara Lee meer waard is dan de huidige beurskoers aangeeft.

Sara Lee wordt geleid door de Nederlander Marcel Smits. Hij zat in het verleden ondermeer als financiële man bij Vendex KBB en KPN.

Of registreer je om te kunnen reageren.