Home

Achtergrond

In de ban van de sneeuw

Beusichem – Het winterse weer zorgt voor veel ongemak in Europa, maar levert ook prachtige plaatjes op.

Bijvoorbeeld hier langs de provinciale weg tussen Geldermalsen en Culemborg. Foto William Hoogteyling

Dinteloord – In de Hoekschewaard moeten vrachtwagens alle zeilen bijzetten om opgeslagen bieten te kunnen laden. De bietencampagne vergt naar verwachting nog vier weken, verwacht directeur Gert Sikken van Suikerunie. Het afgelopen weekeinde was met name in het zuidwesten sprake van een verminderde aanvoer, door de forse sneeuwval. Maandagmiddag waren die aanvoerproblemen opgelost. De sneeuw blijft echter problemen veroorzaken op niet-schoongemaakte binnenwegen.
Sikken zegt dat voor de calamiteitenregeling inmiddels ongeveer 3.000 hectare bieten zijn gerooid en aangevoerd. In de calamiteitenregeling konden bevroren bieten met voorrang worden gerooid en geleverd. Foto IRS

Culemborg – Niet geplukte stoofperen bieden een mooi winters schouwspel. Het is het beeld dat automobilisten langs de Rijksstraatweg in Culemborg zien als ze door de sneeuw ploegen. De peren zijn blijven hangen bij de pluk en dienen als vogelvoer. Het is de week van de waarheid voor stoofperen. De vraag is deze week op haar hoogtepunt, met prijzen van 80 cent voor een kilo grovere vruchten. Kleine peertjes brengen met 40 cent nog te weinig op, bevestigt een handelaar. Foto William Hoogteyling

Stootshorn – Sneeuw is mooi, maar het maakt het er voor de schapen niet makkelijker op om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Het koppeltje dat hier in de wei loopt in de buurt van het Oost-Groningse Stootshorn, heeft er daarom wat voer bij gekregen. Foto Koos van der Spek

Stompwijk – Een schaap zakt diep weg in een besneeuwd weiland in de omgeving van Stompwijk. Foto ANP

Foto

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.