Home

Achtergrond 204 x bekeken

Huijbers: nu al nadenken over uitvoeren adviescommissie

’s-Hertogenbosch – De adviezen van de Brabantse topcommissie onder leiding van Daan van Doorn, moeten verder reiken dan de provincie Noord-Brabant. Dat zegt voorzitter Hans Huijbers van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie.

In zijn toespraak voor ongeveer negenhonderd ZLTO-leden en andere belangstellenden zei Huijbers het van het grootste belang te vinden dat het werk van de Brabantse commissie niet in de la verdwijnt. ”We moeten nu al na denken over de uitvoering, en niet alleen in Noord-Brabant, maar in Nederland en zelfs in Europa.”

Volgens Huijbers zijn er verschillende belanghebbenden die nu al de handen ineen moeten slaan om het advies straks in beleid om te zetten. ”Wij moeten de uitvoering van het advie organiseren.” Een van de leden van de adviescommissie is Pieter Winsemius, die ook op het ZLTO-congres sprak.

De topcommissie is ingesteld door de provincie Noord-Brabant met als opdracht te werken aan de verduurzaming van de veehouderij. Aanleiding is de Brabantse discussie over megastallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.