Home

Achtergrond 259 x bekeken

Hoge aanvoer schapen drukt prijzen

Een grote aanvoer van rammen en ooitjes drukte dinsdag de noteringen in Leeuwarden. Beide categorieën moesten gemiddeld met 2 euro per dier zakken in prijs. De oudere schapen bleven gelijk geprijsd, maar van deze dieren was de aanvoer ook erg klein.

De lagere notering voor de rammen was helder. Daarover was niet veel discussie. De vraag naar slachtrammen is in deze periode van het jaar klein.

Over de ooienprijzen bestond wel enige discussie. Er is op zich een redelijk goede vraag vanuit Frankrijk naar deze dieren. Temeer omdat er vanuit Groot-Brittannië ook niet veel concurrerende aanvoer is. Naar verluidt is er op de eigen Britse markt een tekort aan schapenvlees.

Vanwege de situatie in Frankrijk en de daaruit resulterende vraag naar ooien, vinden niet alle handelaren een prijsverlaging met 2 euro per stuk gerechtvaardigd.

Prognose: lagere prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.