Home

Achtergrond 279 x bekeken 4 reacties

Henk Bleker, staatssecretaris van de klare taal

Als vanuit het niets, maakte Henk Bleker in de zomer van 2010 zijn opwachting. Eerst als gekweld interim-partijvoorzitter van het CDA die bijstond in de kabinetsformatie, later als staatssecretaris van het ministerie van ELI (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie).

Daar maakte hij snel naam als politicus die eindelijk eens klare taal spreekt.
Bleker doet dat nog steeds, maar gaandeweg doet ook de voorzichtigheid zijn intrede in zijn uitspraken. De grote vraag is of hij ook is gaan beseffen dat de zaken toch wat gecompliceerder liggen dan hij eerst meende en dat hij tegen grenzen aan is gelopen. Blijft hij de echte Henk Bleker zoals hij zich als kersverse staatssecretaris liet kennen of wordt hij wolliger? Alleen de ervaring kan het leren, maar de eerste maanden van zijn functioneren waren hoe dan ook een verademing.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hopelijk zwakt hij de Natura 2000 en EHS plannen af ,de indruk is dat hij er mee bezig is

 • no-profile-image

  Aan dit soort klare taal hebben we niets. Maar misschien hebben we nu wel iemand in huis gehaald die eens gaat nadenken. De drang om te veranderen is er blijkbaar wel, al zal dit vnl uit bezuinigingsoogpunt gebeuren. Vanuit diezelfde bezuinigingsdrift kan hij misschien ook eens kijken naar de miljarden die al uitgegeven zijn en nog uitgegeven gaan worden aan het niet bestaande mestprobleem. Doodzonde van al dat geld en niet te vergeten: de vele slachtoffers!

 • no-profile-image

  Een man naar mijn hart !
  Duidelijk zijn mening geven en durven te handelen .
  Zo zie je er niet veel in de politiek .

 • no-profile-image

  Mels

  Heerlijk deze staatssecretaris,eindelijk iemand die klare taal spreekt en de koe bij de horens vat om de elite die zo nodig op zaterdag om 9uur moet lopen snoeien of harken in een of ander natuurgebied wat is aangelegd,dus als je het goed bekijkt neptuur genoemd kan worden zegt waar het op staat.Als je natuurlijk verder kijkt zal hij idd tegen de grens aanlopen,maar ik acht deze Groninger wel in staat om daar mee om te gaan.Hoop dat hij ook de Europese regels kritisch en op het randje blijft toepassen zodat wij als agrarisch ondernemers want dat zijn we tegenwoordig,ruimte houden en misschien meer ruimte krijgen om te blijven ondernemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.