Home

Achtergrond

Grote delen Pakistan nog onder water

Miljoenen Pakistanen wacht een barre winter, omdat ze maanden na de zware overstromingen in het Zuid-Aziatische land nog altijd niet beschikken over een fatsoenlijke opvangplek.

Daarnaast staan grote delen van Pakistan, met name in de zuidoostelijke provincie Sindh, nog altijd onder water. De overheid faalt volgens topambtenaren bij het oplossen van problemen, die in juli en augustus ontstonden door hevige regenval. Diverse grote rivieren traden buiten hun oevers. Circa 21 miljoen Pakistanen werden de dupe van overstromingen.

Op dit moment moeten ongeveer 6,9 miljoen Pakistanen het stellen zonder een dak boven het hoofd. De internationale gemeenschap en de Pakistaanse autoriteiten hebben miljarden euro's toegezegd voor wederopbouw. De besteding van dit geld komt echter nauwelijks van de grond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.