Home

Achtergrond 2 reacties

Gerda Verburg, de rap gedaalde ster

De laatste echte minister voor landbouw en de enige vrouwelijke verliet dit jaar het toneel. Vorig jaar stond Gerda Verburg nog nummer 1 in de AgriTop 50, inmiddels is haar ster sterk gedaald.

Zoals het vaker gaat in de politiek. Veel boeren en tuinders zullen haar niet missen. Door de meesten van hen werd de bewindsvrouw van het voormalige ministerie van LNV niet beschouwd als een van ons. Ondanks haar boerenafkomst en ondanks het feit dat ze – althans vóór haar ministerschap – nog wel eens de koeien van haar broer molk. Verburg kon niet die klik stand brengen met agrarische ondernemers zoals haar voorganger Veerman dat wel kon. Daarbij was de kritiek dat ze sterk leunde op ambtenaren, zich heel druk kon maken over kleine zaken, terwijl ze een visie op grote kwesties ontbeerde. Ze zal dat ongetwijfeld weerspreken, maar aan de indruk valt niet veel meer te veranderen.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Dat zij ooit op nummer 1 stond zegt wel iets over de relevantie van die top 50

  • no-profile-image

    Blij dat ze uit de top van de lijst is. Ze heeft meer dan genoeg kapot gemaakt voor de agrarische sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.